00:20 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε στις πρόσφατες αναφορές γνωστού στελέχους του Ρουβίκωνα, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση των δικαστικών για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τη δική τους απάντηση στις πρόσφατες αναφορές ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για την επικείμενη απόφαση επί της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, δίνουν μέσω ανακοίνωσης οι Εισαγγελείς και οι Δικαστικοί της χώρας.

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και προσθέτει: «Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας».

«Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής» σπεύδει να συμπληρώσει.

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να τονίσει τα εξής: «Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας».

«Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία» καταλήγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μέσω ανάρτησης στο Facebook, αναφέρθηκε στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου επί του αιτήματος χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες. Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε διευκρινιστική απάντηση — και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν — ο ίδιος επανήλθε στο ζήτημα, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«"Απειλές" και "κύκλους αίματος" διέγνωσαν στην ανάρτηση μου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μου θυμίζει την περίπτωση με το μακεδονικό συλλαλητήριο όπου και τότε πάλι έγινε ένας χαμός αφού η ανάρτηση μου είχε θεωρηθεί πολεμικό ανακοινωθέν. Άσχετα αν μετά επιβεβαιώθηκε με την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα Εξάρχεια.

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μμε να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε η λέμε. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση. Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας(ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης)μεταφράστηκε σε "ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών".

Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν. Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες.Έτσι λοιπόν θα "κοκκινίσουν"όλα.Οχι από το αίμα.Αυτό το χύνετε εσείς καθημερινά.Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας.

ΥΓ. Γράψτε τώρα ότι τα "γυρνάω "μετά τον "σάλο που δημιουργήθηκε". Είστε τόσο ελεεινοί όσο και προβλέψιμοι.»

Σχετικά:

Διαδήλωση στον Βόλο για να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα
FT: Οι βόλτες του Κουφοντίνα ξυπνούν φόβους τρομοκρατίας πριν τις ελληνικές εκλογές
Το σκεπτικό της απόφασης για Κουφοντίνα: Κίνδυνος να τελέσει νέα εγκλήματα
Απορρίφθηκε το νέο αίτημα Κουφοντίνα για άδεια
«Όχι» από εισαγγελέα σε άδεια Κουφοντίνα - Η απόφαση στο Δικαστικό Συμβούλιο
Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα
Tags:
φυλακές, άδεια, απειλές, Δικαιοσύνη, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ρουβίκωνας, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK