14:57 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βάσει των σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν αρχικά 3.000 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, ενώ εντός του μήνα εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση Wi-Fi στα λεωφορεία και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.

Τη δημιουργία 3.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια και την εγκατάσταση Wi-Fi στα λεωφορεία και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ert.gr.

Κατά τη δημόσια τηλεόραση, εκτιμάται πως έως το τέλος Μαΐου θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση Wi-Fi σε όλα τα οχήματα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.

Βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον μια ώρα.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης σε 50 χρήστες, με τον σχεδιασμό να προβλέπει διπλασιασμό των χρηστών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα έχει αρχικό προϋπολογισμό 11,8 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται η απρόσκοπτη λειτουργία του για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Σχετικά:

Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους με ευρωπαϊκά κονδύλια στους δήμους - Η διαδικασία
Tags:
wifi, λεωφορείο, τρόλεϊ, διαδίκτυο, ίντερνετ, ΟΑΣΑ, Ελλάδα, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK