12:34 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εφετείο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στους δύο δράστες, επιβάλλοντας κάθειρξη 21 ετών και 5 μηνών. Αντιδράσεις στο άκουσμα της ποινής.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και αναγνωρίζοντας ένα ελαφρυντικό «έσπασε» την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο επέβαλε ποινή 21 ετών και 5 μηνών στους δύο δράστες που είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, σήμερα, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, με πλειοψηφία έξι προς έναν, το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, γεγονός που επέδρασε στην επιμέτρηση της ποινής τους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η απόφαση του Εφετείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ ορισμένων απ' αυτούς που παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Στο άκουσμα της ποινής, πολλοί πέταξαν μπουκάλια και αποδοκίμασαν έντονα φραστικά τους δικαστές για την απόφαση τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Η αντίδραση προκάλεσε παρέμβαση της αστυνομία, με διμοιρία να μπαίνει στην αίθουσα και να βγάζει έξω όσους αποδοκίμαζαν την έδρα.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ενόχους τους δύο δράστες, κρίνοντας την πράξη τους με βάση το άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε εγκλήματα μίσους λόγω διαφορετικότητας του θύματος.

«Η επιλογή του θύματος έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, με την υπόθεση να μπαίνει στα ποινική χρονικά ως το πρώτο έγκλημα κατά ζωής με ρατσιστικό κίνητρο, με τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Tags:
ρατσιστική επίθεση, δολοφονία, ποινή, Δικαιοσύνη, δικαστήριο, εφετείο, Σαχζάτ Λουκμάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK