11:50 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άσπρη ημέρα είδαν οι κάτοικοι σε αρκετές ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να υποχωρεί σε αρνητικές τιμές, φθάνοντας έως τους -4,2 βαθμούς Κελσίου.

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, όταν αντίκρυσαν νιφάδες χιονιού να πέφτουν από τον ουρανό.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή, καθώς πολύ σπάνια σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Χιόνια είδαν οι κάτοικοι στα ορεινά των Ιωαννίνων, στο Μέτσοβο, αλλά και στη Φλώρινα, ενώ η θερμοκρασία σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα υποχώρησε ακόμη και κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Καϊμακτσαλάν ο υδράργυρος «βούτηξε» έως και τους —4,2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στoν Παρνασσό το θερμόμετρο έδειξε 1,9 βαθμούς υπό το μηδέν.

Έως 3,2 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο και στην Πάρνηθα, ενώ στα Γρεβενά η θερμοκρασία υποχώρησε στους 2,3 βαθμούς, στην Πληκάτι Ιωαννίνων στους 1,8 βαθμούς και στη Βλάστη στους 1,9 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θερμοκρασίες υπό το μηδέν στα ορεινά της χώρας το πρωί

Σχετικά:

Παραμένουν οι βροχές, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά
Tags:
θερμοκρασία, χιόνι, χιονοπτώσεις, χιόνια, καιρός, Μέτσοβο, Ιωάννινα, Φλώρινα, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK