13:05 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεσμεύτηκε ότι την Τετάρτη θα τοποθετηθούν εκ νέου οι ελληνόγλωσσες πινακίδες στον ομογενειακό δήμο Φοινίκης. Πώς εξήγησε την αφαίρεσή τους.

Την επαναφορά των ελληνόγλωσσων πινακίδων, οι οποίες αφαιρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον δήμο Φοινίκης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων ομογενών.

Από το βήμα εκδήλωσης, η οποία διεξήχθη στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας εξήγησε ότι η αφαίρεση των πινακίδων πραγματοποιήθηκε λόγω της έλλειψης σχετικής άδειας και της μη τήρησης των προδιαγραφών οδικής ασφάλειας.

«Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι είχαν σχέση με την μειονότητα, αλλά διότι ήταν εκτός των προδιαγραφών και χωρίς να έχουν ληφθεί υπ' όψη τα κριτήρια ασφαλείας. Δεν ξηλώθηκαν για να μην τοποθετηθούν πλέον» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ομογενειακό ιστότοπο «himara.gr», ο ίδιος δεσμεύτηκε για την επανατοποθέτηση των ελληνόγλωσσων πινακίδων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

«Αύριο (σ.σ. Τετάρτη) θα τοποθετηθούν και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί όλες, στη βάση του νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών» σημείωσε, με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Φοινίκης θεωρείται ομογενειακός δήμος, και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η αλβανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαθέτει πινακίδες τόσο στην αλβανική όσο και στην ελληνική γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση Κατρούγκαλου σε Αλβανία για τη μειονότητα

Σχετικά:

Προειδοποίηση Κατρούγκαλου σε Αλβανία για τη μειονότητα
Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας αντιδρά στην αφαίρεση δίγλωσσων πινακίδων
Tags:
ελληνική γλώσσα, ομογένεια, πινακίδα, γλώσσα, Έντι Ράμα, Αλβανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK