09:22 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω Wifi Hotspots, σε 2.900 υπαίθριους ή κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σε δημόσια διαβούλευση για 15 ημέρες έθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το σχέδιο διακήρυξης για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο με τίτλο «WiFi4GR - Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση σύνδεσης και λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με την υλοποίησή του, όπως τονίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω WiFi Hotspots, σε 2.900 υπαίθριους ή κλειστούς δημόσιους χώρους (χώροι συνάθροισης κοινού, εκδηλώσεων, αναμονής - μετακίνησης και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος).

Λεωφορείο
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα σημεία εγκατάστασης, όπως πλατείες, δημοτικές βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές, μουσεία, πεζόδρομοι, κ.ά., θα υποδειχθούν από τους δήμους, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ η διαχείριση, η παρακολούθηση και ο έλεγχος του εξοπλισμού θα γίνεται από ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης.
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14,7 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο διακήρυξης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.gr, όπου υποβάλλονται και οι προτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο σχεδιάζει την εγκατάσταση WiFi στα λεωφορεία και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ το προσεχές διάστημα.

Σχετικά:

Σχέδια για δωρεάν Wi-Fi σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους με ευρωπαϊκά κονδύλια στους δήμους - Η διαδικασία
Tags:
ΟΑΣΑ, Αθήνα, τρόλεϊ, λεωφορεία, δήμος, Ελλάδα, ίντερνετ, διαδίκτυο, wifi
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK