02:02 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Τελεσίγραφο από τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ σε κυβέρνηση και διοίκηση

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια εβδομάδα περιθώριο έδωσαν στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι εργαζόμενοι, προτού προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου δίνουν περιθώριο στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι εργαζόμενοι πριν ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να δουν απτά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την υλοποίηση των προγραμμάτων μετατάξεων και συνταξιοδοτικού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, έκανε γνωστό ότι από αύριο ξεκινά και πάλι η διάθεση ζάχαρης από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, που είχε παύσει τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως αν δεν υπάρξουν απτές αποδείξεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα μέχρι τις 15 του μηνός, από την Πέμπτη 16/5 θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις ή και ακόμη και επίσχεση εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ είναι επί επτά μήνες απλήρωτοι —συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος μηνός- με το συνολικό ποσό που έχουν λαμβάνειν να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Βαρκάκης, προσθέτοντας δε ότι "υπάρχουν οφειλές και παρελθόντων χρόνων που διαμορφώνονται σε πάνω από 150.000 ευρώ», ανέφερε.

Tags:
Κυβέρνηση, εταιρεία, κινητοποίηση, χρηματοδότηση, εργαζόμενοι, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK