06:39 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε στάση εργασίας από τις 10 πρωί έως και το αργά το μεσημέρι αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν αύριο Πέμπτη οι τραυματιοφορείς.

Στάση εργασίας από 10:00 — 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 προγραμματίζουν για αύριο Πέμπτη οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%.

«Στις 4600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 και η κυβέρνηση μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς», αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει επίσης γνωστό πως τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος.

Tags:
στάση εργασίας, συγκέντρωση, τραυματιοφορείς, νοσοκομείο, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK