01:56 20 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Νοσοκομείο ΚΑΤ

Συγκέντρωση και στάση εργασίας αύριο για τους τραυματιοφορείς

© AP Photo / Thanassis Stavrakis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε στάση εργασίας από τις 10 πρωί έως και το αργά το μεσημέρι αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν αύριο Πέμπτη οι τραυματιοφορείς.

Στάση εργασίας από 10:00 — 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 προγραμματίζουν για αύριο Πέμπτη οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%.

«Στις 4600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 και η κυβέρνηση μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς», αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει επίσης γνωστό πως τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος.

Tags:
στάση εργασίας, συγκέντρωση, τραυματιοφορείς, νοσοκομείο, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK