09:30 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη μεταφορά του σε «κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου» Βόλου ζητάει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή του προς τον διευθυντή του νοσοκομείου. Διαφορετικά, ζητά να επιστρέψει στη φυλακή.

«Απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό» χαρακτηρίζει τις συνθήκες παραμονής του στο νοσοκομείο Βόλου, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου το βράδυ της Δευτέρας, ενώ πραγματοποιεί απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του αιτήματος χορήγησης άδειας από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας όπου κρατούταν.

«Οι συνθήκες διαμονής μου, εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό», αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε επιστολή του, την οποία δημοσίευσε ο γιος του, Έκτορας, στο Facebook.

Στην επιστολή προς τον διευθυντή του νοσοκομείο, ο Κουφοντίνας αναφέρει ότι «δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας».

Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος ζητά να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου «ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών».

«Αλλιώς δηλώνω ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στον χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας», γράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μέχρι να συμβεί αυτό, προσθέτει, «δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ».

«Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του», καταλήγει στην επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σχετικά:

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από νέα απόρριψη αιτήματος για άδεια
Νέα αίτηση για άδεια υπέβαλε ο Κουφοντίνας
Κουφοντίνας: Tηλε-εισαγγελείς δικαιολόγησαν μια ειλημμένη απόφαση
Tags:
απεργία πείνας, άδεια, 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK