13:12 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Αρειο Πάγο αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, καθώς με επίσημη απόφαση, διόρισαν τον Κώστα Καραμανλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους πολιτικούς, ως δικαστικούς αντιπροσώπους.

Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις προσεχείς εκλογές από το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ πολλοί πολιτικοί που είναι παράλληλα και δικηγόροι, όπως ο Νίκος Δένδιας, η Έφη Αχτσιόγλου και άλλοι, διορίστηκαν επίσης για να διενεργήσουν εκλογές.

Δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος
© Φωτογραφία : screenshot
Δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το γεγονός όταν έγινε αντιληπτό προκάλεσε αναστάτωση στο ανώτατο δικαστήριο και αυτό έγινε διότι σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων περιλήφθηκαν και τα ονόματα των πολιτικών στους καταλόγους για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής
© Φωτογραφία : screenshot
Δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής

Ομως πέρα από τους πολιτικούς, για τους οποίους ήδη ξεκίνησε διαδικασία αντικατάστασης με άλλους δικηγόρους, έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι γνωστοί δημοσιογράφοι που εργάζονται τις ημέρες των εκλογών αλλά και υπερήλικες δικηγόροι ακόμα και πάνω από τα 80.

Οι αρμόδιοι στον Αρειο Πάγο επιχειρούν να διορθώσουν τα λάθη καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο από μόνο του να αλλάξει τους καταλόγους που στέλνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων.

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
δικαστικοί αντιπρόσωποι, ευρωεκλογές 2019, εκλογές, εκλογές 2019, Άρειος Πάγος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK