01:47 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εννέα άτομα, ηλικίας 10 έως 20 ετών, συνελήφθησαν για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών. Σε αρκετές περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν σκύλο που επιτίθετο στα θύματά τους.

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σπείρα νεαρών - κυρίως ανηλίκων - η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές την Παρασκευή, συνελήφθησαν εννέα Έλληνες υπήκοοι ηλικίας από 10 έως 20 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο μήνα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα, η οποία δρούσε πέριξ του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας και διέπραττε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών και οδηγών, τα οχήματα των οποίων προηγουμένως ακινητοποιούσαν.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν εκπαιδευμένο σκύλο, ο οποίος κατόπιν εντολής τους, πραγματοποιούσε επιθέσεις στα θύματά τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχετικά:

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στην Αθήνα
Tags:
συμμορία, σπείρα, ληστείες, σκύλος, ανήλικος, συλλήψεις, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK