01:25 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Παπαστράτος

Ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος για τη λειτουργία του εργοστασίου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της ελληνικής παραγωγής για τις ευρωεκλογές, ο κ. Καργαρώτος τόνισε ότι «με τη συμφωνία οι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν 18 επιπλέον ημέρες άδειας και ταυτόχρονα το εργοστάσιο γίνεται πιο ανταγωνιστικό».

Διευκρινίσεις για τα εργασιακά στην εταιρεία Παπαστράτος παρείχε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον απόηχο του ζητήματος με την επταήμερη εργασία που αποτέλεσε πεδίο για νέα πολιτική κόντρα.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Καργαρώτος «η συμφωνία με τους εργαζόμενους για επταήμερη αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου αποτελεί μέρος της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ». 

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της ελληνικής παραγωγής για τις ευρωεκλογές, ο κ. Καργαρώτος τόνισε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι «με τη συμφωνία οι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν 18 επιπλέον ημέρες άδειας και ταυτόχρονα το εργοστάσιο γίνεται πιο ανταγωνιστικό». 

Το μέτρο εφαρμόζεται σήμερα σε 11 εργαζόμενους και σύντομα θα επεκταθεί σε όλο το προσωπικό της παραγωγής.

Αφορμή για την νέα κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ ήταν αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη «όταν μία επιχείρηση -αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα- συμφωνεί με τους εργαζόμενους, συμφωνεί με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν, και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει. Και πρέπει οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν -και το Κράτος βέβαια- σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα».

Το Μαξίμου  έσπευσε να απαντήσει στα «πυρά» που είχε προηγουμένως εξαπολύσει ο επικεφαλής της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία».

Με νέα δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε».

Tags:
εργασιακά, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παπαστράτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK