09:39 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ασκήσει ή όχι αναίρεση στην ομόφωνη απόφαση του  Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου που έκοψε τη χορήγηση της έβδομης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απώλεια βάρους 12,5 κιλών, γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph παρουσιάζει το μέλος της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας που πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς άδεια εξόδου από τη φυλακή.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ δικηγόρος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, γνωστοποίησε την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Λουκά της 17Ν, όπως αναφέρει το Protothema.gr.

Ο Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει την έβδομη κατά σειρά αιτούμενη άδεια.

Η συνήγορός του αναφέρει ακόμα ότι «από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του», ενώ ζητεί νομοθετική λόγω ρύθμιση για το εν λόγω θέμα.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ασκήσει ή όχι αναίρεση στην ομόφωνη απόφαση του  Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου που έκοψε τη χορήγηση της έβδομης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξάλλου, ζητείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης «να προχωρήσει στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά», καθώς και στην «κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».

Σχετικά:

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου ο Κουφοντίνας
Κουφοντίνας για απόρριψη άδειας: Λειτούργησαν ως πρωτοδίκες εμφυλίου
Μπακογιάννης: Ο Κουφοντίνας εκβιάζει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία
Κουφοντίνας για νοσοκομείο Βόλου: Απάνθρωπη μεταχείριση, είμαι δίπλα στο νεκροτομείο
Tags:
Υγεία, Δικαιοσύνη, απεργία πείνας, φυλακή, 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK