12:28 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τους εννέα Κούρδους από τις κατηγορίες για τρομοκρατία. Οι οκτώ άντρες και η μια γυναικά είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2017 πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε για τις κατηγορίες τρομοκρατίας τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2017, μερικές ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ελληνικό δικαστήριο έκρινε αθώους τους εννέα ανθρώπους για τις κατηγορίες, λόγω έλλειψης στοιχείων, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε συλλάβει οκτώ άντρες και μια γυναίκα στο πλαίσιο επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Οι αρχές υποπτεύονταν τότε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν με το τουρκικό ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο που κατηγορείται για σειρά επιθέσεων και δράση βομβιστών αυτοκτονίας στην Τουρκία  από το 1990.

Οι συλληφθέντες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες και η εισαγγελία πρότεινε την αθώωσή τους για τις κατηγορίες τρομοκρατίας.

Τελικώς, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους εννέα Κούρους για την ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα κακουργήματα. Ορισμένοι, ωστόσο, κρίθηκαν ένοχοι για άλλα αδικήματα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ.

Tags:
Κούρδοι, τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατία, δικαστήριο, Δικαιοσύνη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αθήνα, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK