20:33 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αντεισαγγελέας Όλγα Σμυρλή εισηγήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου την αθώωση της καθαρίστριας από τον Βόλο που είχε καταδικαστεί για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.

Την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, εισηγήθηκε σήμερα η αντεισαγγελέας, Όλγα Σμυρλή, ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια είχε καταδικαστεί διότι είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια σε δημοτικό σχολείο του Βόλου με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, καθώς δεν είχε καταφέρει να «τελειώσει» την έκτη και τελευταία τάξη.

Ενώπιον του  Αρείου Πάγου, η αντεισαγγελέας είπε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε.

Η ίδια παρατήρησε ότι η παραπλανητική συμπεριφορά  εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά κι ως εκ τούτου πρέπει να παραγραφεί το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρούσα ήταν η καθαρίστρια από τον Βόλο μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Το «παρών» έδωσε και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντοπούλου για καθαρίστρια: Ακραίο παράδειγμα εξάντλησης της δικαστικής αυστηρότητας έναντι του αδυνάμου

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου», δήλωσε η καθαρίστρια.

Η κόρη της 53χρονης μίλησε «για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα τελειώσει ο Γολγοθάς».

Σχετικά:

Αίτηση αναίρεσης της καταδίκης της καθαρίστριας για το πλαστό πτυχίο
Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού (Φωτογραφίες)
Τι δήλωσε η 53χρονη καθαρίστρια μετά την αποφυλάκισή της: Νιώθω δικαιωμένη
Tags:
απολυτήριο, πλαστό πτυχίο, αθώωση, καθαρίστρια, Άρειος Πάγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK