08:31 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αλλαγή συνοριακής πινακίδας στη Γευγελή

Συμφωνία των Πρεσπών: Αθήνα - Σκόπια συναντούνται για τα σχολικά βιβλία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (71)
0 0 0

Οι συναντήσεις αυτές, γίνονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι Αθήνα - Σκόπια θα εξετάσουν εάν απαιτούνται αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δυο χωρών.

Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. Θα συμπροεδρεύσει, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που μετέχει στην Επιτροπή αποτελείται από τους Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Ζάικο, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Σκουλαρίκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αθανάσιο Λούπα, Υποψήφιο Διδάκτορα Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευθύμιο Χαρλαύτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προσφυγή για τη συμφωνία των Πρεσπών: Οι κίνδυνοι από τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία

Η προηγούμενη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 22 και 23 Μαρτίου 2019. Η επιτροπή, έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αρμοδιότητά της μεταξύ άλλων, είναι να εξετάσει και να αναθεωρήσει, εάν χρειάζονται αλλαγές στα σχολικά βιβλία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου και γονέας δύο ανήλικων παιδιών και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση για τη σύσταση του Ελληνικού Τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής.

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (71)

Σχετικά:

Συμφωνία των Πρεσπών
Συνεδριάζει σήμερα στα Σκόπια 2η μεικτή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Θέματα ιστορίας και εκπαίδευσης στη 2η Μικτή Επιτροπή Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας
Νέα προσφυγή για τη συμφωνία των Πρεσπών: Οι κίνδυνοι από τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία
Tags:
σχολικά βιβλία, συμφωνία των Πρεσπών, Μάρκος Μπόλαρης, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK