08:25 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Eurovision 2019 (26)
0 0 0
Βρείτε μας

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στην Eurovision 2019 έγινε γνωστή την Παρασκευή, με την Ελλάδα και την Κατερίνα Ντούσκα να εμφανίζονται στη 13η θέση. Η Κύπρος διαγωνίζεται 11η, ενώ η Ρωσία 5η.

H σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2019, αποφασίστηκε την Παρασκευή. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love» θα εμφανιστεί 13η εκ των συνολικά 26 χωρών που συμμετέχουν στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού, το Σάββατο.

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί 11η με την Τάμτα να ερμηνεύει το «Replay», ενώ η Ρωσία εμφανίζεται 5η.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2019 είναι η εξής:

Μάλτα

Αλβανία

Τσεχία

Γερμανία

Ρωσία

Δανία

Σαν Μαρίνο

Βόρεια Μακεδονία

Σουηδία

Σλοβενία

Κύπρος

Ολλανδία

Ελλάδα

Ισραήλ

Νορβηγία

Ηνωμένο Βασίλειο

Ισλανδία

Εσθονία

Λευκορωσία

Αζερμπαϊτζάν

Γαλλία

Ιταλία

Σερβία

Ελβετία

Αυστραλία

Ισπανία

Πώς έγινε η επιλογή;

Η σειρά εμφάνισης προτάθηκε από τον Christer Björkman, από την ομάδα παραγωγής του φορέα μετάδοσης KAN και εγκρίθηκε από τον εκτελεστικό υπεύθυνο της EBU και τον πρόεδρο της ομάδας εμπειρογνωμόνων, οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τον διαγωνισμό εκ μέρους των 41 φορέων μετάδοσης των συμμετεχόντων.

Μετά από κάθε ημιτελικό, κάθε ομάδα που προκρίθηκε τράβηξε κλήρο για να αποφασιστεί εάν θα εμφανιστεί στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό του τελικού. Το Ισραήλ, χώρα που φιλοξενεί τη διοργάνωση είχε αποφασιστεί να εμφανιστεί στη 14η θέση.

Την ακριβή θέση εμφάνισης αποφάσισαν, στη συνέχεια, οι ιθύνοντες.

Η σειρά εμφάνισης αποφασίζεται για να εξασφαλίσει ότι κάθε συμμετοχή θα ξεχωρίσει, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι για την απόφαση των παραγωγών λαμβάνεται υπόψη «το είδος της μουσικής, εάν ένα τραγούδι εκτελείται από σόλο τραγουδιστή/στρια ή συγκρότημα, τη χρήση σκηνικών, τον ρυθμό του τραγουδιού και διάφορες άλλες πτυχές κάθε εμφάνισης».

Με βάση τα παραπάνω, η Ελλάδα ουσιαστικά επιλέχθηκε να εμφανιστεί στην τελευταία θέση που οι παραγωγοί θα μπορούσαν να την τοποθετήσουν, καθώς θα μπορούσε να εμφανιστεί από την 1η μέχρι την 13η θέση.

Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ, διότι «σε αυτή τη σειρά βάζουν τραγούδια που είναι ‘δυνατά' ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού», όπως εξήγησε, μιλώντας στο δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης.

Θέμα:
Eurovision 2019 (26)

Σχετικά:

Eurovision 2019: Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον β' ημιτελικό
O Σεργκέι Λαζάρεφ από τη Ρωσία στη σκηνή της Eurovision 2019 (Βίντεο)
LIVE ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2019
Eurovision 2019: Το λαμπερό... φιάσκο του Ισραήλ
Tags:
Eurovision 2019, ΕΡΤ, Τάμτα, Κατερίνα Ντούσκα, Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK