08:25 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ψηφοφορία σε εκλογές

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0

Από 600 έως 1.450 ευρώ θα λάβουν ως αποζημίωση οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις ευρωεκλογές 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που «διορθώνει» την ΕΡΤ.

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις ευρωεκλογές 2019 και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να «διορθώσει» πληροφορία που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι χαρακτηρίζουν «αναληθή» την πληροφορία που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ ότι η εκλογική αποζημίωση «ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ».

Όπως εξηγούν, η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται και για τις δύο Κυριακές σε συνολικά 600 με 1.450 ευρώ, ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

«Με έκπληξη λάβαμε γνώση ότι, κατά τη διάρκεια του χθεσινού βραδινού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε ότι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

«Η πληροφορία αυτή είναι αναληθής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση και όχι σε πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως εξηγούν, η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες αλλά φτάνει μέχρι περίπου 1450 ευρώ:

«Επισημαίνουμε ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600 — 1.450 ευρώ περίπου, ανάλογα με τον τόπο διορισμού (εντός ή εκτός νομού ή σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες), το εκλογικό τμήμα (εάν έχει δύο, τρεις ή τέσσερις κάλπες) και εάν διορίσθηκαν ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, όπως προκύπτει από την αριθ. 35305/8.5.2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1562Β)».

Υπενθυμίζεται ότι χτες υπήρξε κόντρα μεταξύ του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, και του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική διαδικασία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε φόβους για αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από ορισμένους. «Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση ότι κάποιοι, δεν εννοώ ότι θα γίνουν συντονισμένες κινήσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι εάν τα καταφέρουν, εάν τους το επιτρέψουμε, ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα», ανέφερε.

Για μείζον θεσμικό ατόπημα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ, αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες».

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
δικαστικοί αντιπρόσωποι, εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, ευρωεκλογές, αποζημίωση, εκλογές, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK