11:32 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Αναιρέθηκε, με απόφαση της Ξένης Δημητρίου, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Αναίρεση κατά της απόφασης απόρριψης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τους δικαστές του Βόλου για να λάβει άδεια από τις φυλακές άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η απόφαση αυτή δρομολογεί διαδικασίες που ενδεχομένως καταλήξουν σε χορήγηση άδειας στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη δεύτερη άδειά του από τις φυλακές Κορυδαλλού
© Φωτογραφία : Nikos Christofakis / SOOC

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε ζητήσει τον φάκελο για να μελετήσει το περιεχόμενο της απόφασης απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Η αναίρεση θα συζητηθεί σύντομα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και σε περίπτωση που γίνει δεκτή θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όταν έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργίας πείνας και στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο Βόλου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η κατάσταση της υγείας του λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας επιδεινώθηκε.

Σχετικά:

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Κουφοντίνας: Έχει χάσει 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία λόγω απεργίας πείνας
Κουφοντίνας για απόρριψη άδειας: Λειτούργησαν ως πρωτοδίκες εμφυλίου
Tags:
17 Νοέμβρη, φυλακές, Βόλος, άδεια, εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου, Άρειος Πάγος, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK