05:37 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Δικαστική αίθουσα

Αποφυλακίζεται τις επόμενες μέρες ο Νίκος Ρωμανός

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Κατηγορούνταν για υποθέσεις κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών κ.ά. το 2012. Αποφυλακίζεται με το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής, μετά από έξι χρόνια κράτησής του. Το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων υιοθέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στην αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού προχωρά, μέσα στις επόμενες ημέρες η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αποφυλακίζεται μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που μείωσε μία από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί, προχωρώντας σε μια κίνηση που οδηγεί στην άμεση αποφυλάκιση του, έπειτα από έξι χρόνια κράτησης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε σήμερα τελεσίδικα τη μία από τις δύο δικογραφίες που αφορά τον Νίκο Ρωμανό και συγκατηγορουμένους του σε υποθέσεις κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών κ.ά., το 2012.

Για την υπόθεση, ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2018, σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ ένας εκ των συγκατηγορουμένων του, ο Αργύρης Ντάλιος, σε κάθειρξη 27 ετών.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά και κυρίως αυτό της καλής διαγωγής εντός της φυλακής.

Ο Νίκος Ρωμανός όσο ήταν έγκλειστος, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. 

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ο οποίος, έκρινε πως η απόρριψη των ελαφρυντικών και ειδικά αυτού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη από έγκλειστο.

Εν συνεχεία, το δικαστήριο σήμερα μείωσε την ποινή των 18 ετών κατά 4 έτη, επιβάλλοντας του κάθειρξη 14 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς εντός του καταστήματος κράτησης.

Στον Αργύρη Ντάλιο, για τους ίδιους λόγους, η ποινή μειώθηκε στα 20 έτη και αναμένεται να μπορεί να αποφυλακιστεί σε μερικούς μήνες.

 

Tags:
δικαστήριο, αποφυλάκιση, φυλακή, Νίκος Ρωμανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK