22:50 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αίθουσα δικαστηρίου

Ρωμανός: Δημιουργείται νομικό προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Νίκος Ρωμανός πρόκειται να αποφυλακιστεί μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που μείωσε μία από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί.

Ικανοποιημένος από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που μείωσε μία από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί – κίνηση που οδηγεί σε άμεση αποφυλάκισή του - εμφανίστηκε ο Νίκος Ρωμανός.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί δημιουργείται ένα ακόμη νομικό προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις» δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε τελεσίδικα τη μία από τις δύο δικογραφίες που αφορά τον Νίκο Ρωμανό και συγκατηγορουμένους του σε υποθέσεις κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών κ.ά., το 2012.

Για την υπόθεση, ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ ένας εκ των συγκατηγορουμένων του, ο Αργύρης Ντάλιος, σε κάθειρξη 27 ετών.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά και κυρίως αυτό της καλής διαγωγής εντός της φυλακής.

Ο Νίκος Ρωμανός όσο ήταν έγκλειστος, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. 

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ο οποίος, έκρινε πως η απόρριψη των ελαφρυντικών και ειδικά αυτού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη από έγκλειστο.

Εν συνεχεία, το δικαστήριο σήμερα μείωσε την ποινή των 18 ετών κατά 4 έτη, επιβάλλοντας του κάθειρξη 14 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς εντός του καταστήματος κράτησης.

Στον Αργύρη Ντάλιο, για τους ίδιους λόγους, η ποινή μειώθηκε στα 20 έτη και αναμένεται να μπορεί να αποφυλακιστεί σε μερικούς μήνες.

Σχετικά:

Αποφυλακίζεται τις επόμενες μέρες ο Νίκος Ρωμανός
Tags:
ποινή φυλάκισης, ποινή, φυλακή, αποφυλάκιση, Νίκος Ρωμανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK