14:49 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Συμβούλιο της Επικρατείας

Διευκρινίσεις από την πρόεδρο του ΣτΕ για τις περικοπές στους δημόσιους υπαλλήλους

© Φωτογραφία : SOOC/George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες, με βάση τις οποίες η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε νόμιμες και συνταγματικές τις περικοπές στα δώρα και τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Διευκρινιστική ανακοίνωση — χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την είδηση περί της συνταγματικότητας των περικοπών των δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους — εξέδωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους» τόνισε η ανώτατη δικαστικός, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «enikos.gr».

Και πρόσθεσε: «Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση "πληροφορίες", ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση».

«Ανεξάρτητα από αυτό, σε μέρος αυτών των δημοσιευμάτων περιέχονται ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το Δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία» κατέληξε η κα Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, υπήρξαν δημοσιεύματα, με βάση τα οποία οι οι ανώτατοι δικαστικοί αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι ο νόμος που «έκοψε» τα δώρα και τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, είναι συνταγματικός και οι περικοπές αυτές νόμιμες.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντίθετη από την προηγούμενη κρίση του ΣΤ' Τμήματος του ΣτΕ, πριν από έναν χρόνο.

Σχετικά:

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους
«Πράσινο φως» του ΣτΕ στην αύξηση θέσεων εισαγγελέων και αντιεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδίκων
Η αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια σχολείων συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ
ΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση διαφήμισης καπνού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Νόμιμη η εξαίρεση ειδικοτήτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά, ποιοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ
Tags:
δώρα, δημόσιοι υπάλληλοι, περικοπές, Δικαιοσύνη, Επιδόματα, Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK