13:28 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, κάνοντας λόγο για κίνηση υποστήριξης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα ατόμων έφτασε στον προαύλιο χώρο της Βουλής, από την πλευρά που βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και εκτόξευσε κόκκινες μπογιές και καπνογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση αγνώστων με μπογιές στη Βουλή (Φωτογραφίες)

Η αναρχική συλλογικότητα, σε κείμενο που ανήρτησε λίγη ώρα αργότερα, αναφέρει ότι πραγματοποίησε την ενέργεια για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» κάνει απεργία πείνας μετά την άρνηση να του χορηγηθεί προσωρινή άδεια από τις φυλακές.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας», γράφει ο Ρουβίκωνας και προαναγγέλλει τη δημοσίευση σχετικού βίντεο.

Η αναρχική ομάδα προσθέτει ότι απέναντι στον Κουφοντίνα «έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ. Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο».

Οι συγγραφείς του κειμένου ζητούν να μην νικήσει «το μέτωπο που συγκροτήθηκε» κατά των αδειών του Κουφοντίνα και να αντιληφθούν ότι «κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος».

«Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων», προστίθεται.

 

«Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα, περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη. Και ακόμα περισσότερη τόλμη. Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη. Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα», καταλήγει το κείμενο του Ρουβίκωνα.

 

Tags:
αναρχικοί, μπογιές, αναρχική συλλογικότητα, επίθεση, Βουλή, Ρουβίκωνας, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK