17:05 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταδικάζει την ενέργεια των αγνώστων και καλεί την κυβέρνηση να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης ομάδα περίπου 10 ατόμων, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος, η εισβολή έγινε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο.

«Αφού βεβήλωσαν τον χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος» προστίθεται στη σχετική ενημέρωση.

Το ΟΠΑ, παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο» Καλεί δε, την πολιτεία «να εγγυηθεί τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου». 

«Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η ΕΛΑΣ συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του ΟΠΑ και της πλατείας Βικτωβρίας.

Σχετικά:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ακόμα και «crystal meth» στην ΑΣΟΕΕ (Φωτογραφίες, βίντεο)
Φωτιές σε κάδους σε Πολυτεχνειούπολη, ΑΣΟΕΕ και Γεωπονικό
Επίθεση αγνώστων σε κλούβα με αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ
«Λουκέτο» για μια ημέρα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ
Tags:
κουκουλοφόροι, συλλήψεις, αστυνομία, πρύτανης, Ελληνική Αστυνομία, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΕΙ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK