21:10 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Καλλυντικά

Πούδρες, σκιές ματιών και άλλα καλλυντικά ανακαλεί ο ΕΟΦ

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πούδρες, σκιές ματιών, κρέμες και κραγιόν κι άλλα καλλυντικά ανακαλεί ο ΕΟΦ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη. Την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων προχωρά ο Οργανισμός φαρμάκων.

Στην ανάκληση ορισμένων καλλυντικών προϊόντων προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα ανακαλούνται πούδρες, σκιές ματιών, κρέμες και κραγιόν καθώς κι ένα ειδικό σαμπουάν.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ανακαλούνται τα εξής προϊόντα και τους παρακάτω λόγους:

Πούδρα Lovie CONTOUR PERFECTION No 221. (αρ. παρτ. 03030217). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Πούδρα Lovie Compact Powder No.203A. (αρ. παρτ. 03040117). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Phenoxyethanol, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επίσης, επί της επισήμανσης αναγράφεται το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν ανιχνεύθηκε κατά τον εργαστηριακό έλεγχο.

Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, Eyeshadow, No18. (αρ. παρτ.: 4030250). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, No22. (αρ. παρτ.: 4060041). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Κρέμα Lovie Μake up oil free No2 (αρ. παρτ.: 16470). Aνομειογενές μείγμα με εμφανή διαχωρισμό δύο φάσεων.

Πούδρα Lovie Compact Powder No 2015A. (αρ. παρτ. 03031117). Ανιχνεύθηκαν τα συντηρητικά Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, ενώ δεν αναγράφoνται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Κραγιόν Lovie MATTE lipstick Hyaluronic Acid & Argan Oil, Paraben free No 216. (αρ. παρτ. 161498). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, ο ΕΟΦ ενημέρωσε, επίσης, για ανάκληση παρτίδας ειδικού σαμπουάν.

Φαρμακείο
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συγκεκριμένα, ανακαλείται η παρτίδα 2400515 του καλλυντικού προϊόντος «Ενισχυτικό σαμπουάν CADUTA για την πτώση των μαλλιών». Ο λόγος είναι πως το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς το pH.

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση δυο σκευασμάτων του φαρμάκου Mucosolvan καθώς θεωρείται ακατάλληλο για ηλικιακή ομάδα.

Tags:
ανάκληση, κραγιόν, καλλυντικά, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK