02:55 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Κατασχέθηκαν πάνω από 18 εκατ. τσιγάρα και 8,6 τόνοι λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν πάνω από 18 εκατ. τσιγάρα και 8,6 τόνοι λαθραίου καπνού

© Φωτογραφία: ΕΛΑΣ/ Δελτίο Τύπου
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται συνολικά 5,79 εκατ. ευρώ.

Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη τέσσερα άτομα (τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – που περιλαμβάνει έναν ακόμα συνεργό τους - για σύσταση συμμορίας, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες τον Μάρτιο του 2018 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, ενώ χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είχε νοικιάσει συνεργός τους.

Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό του χώρου με καπνικά προϊόντα.

Οι συλληφθέντες, κατά την κίνησή τους από και προς τον αποθηκευτικό χώρο, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς απενεργοποίησης συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS) και πινακίδες κυκλοφορίας αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ εντός της αποθήκης εντοπίστηκε μηχανισμός απενεργοποίησης συσκευών παρακολούθησης και κλειστό εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης.

Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν πάνω από 18 εκατ. λαθραία τσιγάρα και 8,6 τόνοι λαθραίου καπνού, με τους διαφυγόντες δασμούς, τέλη και λοιπούς φόρους να ανέρχονται σύμφωνα με τις αρχές σε 5,79 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά:

«Καμπάνα» 1,17 εκατ. από την ΑΑΔΕ σε πρατήριο στον Γέρακα
Tags:
αστυνομικοί, αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία, κατασχέσεις, αποθήκη, τσιγάρα, καπνός, λαθραία τσιγάρα, Θεσσαλονίκη, συλλήψεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK