09:00 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκαν την αποκαλούμενη Εκκλησία της Ουκρανίας προκειμένου να δείξουν την στήριξή τους προς την αυτοκεφαλία.

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην αποκαλούμενη Εκκλησία της Ουκρανίας στα πλαίσια των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον «Επίτιμο» Πατριάρχη πρώην Κιέβου κ. Φιλάρετο και τον διακεκριμένο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος υποδέχθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, δίνοντας μια ιδιαίτερη σημειολογία στην επίσκεψή του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από μερικούς μήνες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στα κίνητρα Βαρθολομαίου για την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία εκτίμησε πως «τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο ένα «συμβούλιο ενοποίησης», το οποίο συνένωσε δύο μη κανονικές ουκρανικές ορθόδοξες εκκλησίες: την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου και την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της «ενωτικής συνόδου», επιμένοντας ότι η Κωνσταντινούπολη νομιμοποίησε το σχίσμα και προσθέτοντας ότι η ημέρα που υπογράφηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας ήταν «τραγική» για την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Τον Ιανουάριο, ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος είχε υπογράψει και παραδώσει στον Επιφάνιο Δουμένκο, τον Τόμο εκχώρησης Αυτοκεφαλίας στην αποκαλούμενη Ουκρανική Εκκλησία. Οι δύο τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, παρουσία και πάλι του πρόεδρου της Ουκρανίας.

Ωστόσο, δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι των κανονικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, καμία εκ των οποίων δεν είχε αναγνωρίσει μέχρι τη στιγμή εκείνη τη νέα Ουκρανική Εκκλησία, εκτός από τον ίδιο τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει κατά το παρελθόν σχολιάσει την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και υποστηρίζοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
Tags:
Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Τζέφρι Πάιατ, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ΗΠΑ, Κωνσταντινούπολη, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK