17:41 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Αναιρέθηκε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου για μη χορήγηση άδειας στον  Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Μετά την απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, το αίτημα για άδεια του καταδικασθέντα για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», θα επανεξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου που θα πρέπει να συνεδριάσει με νέα σύνθεση. Το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει δηλαδή, εάν ο Κουφοντίνας εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίασε την Τρίτη για να εξετάσει την αναίρεση που άσκησε η Ξένη Δημητρίου κατά της απόφασης απόρριψης του αιτήματος του Κουφοντίνα από τους δικαστές του Βόλου.

Κατά την κ. Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια, με την εισαγγελέα να επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011.

Σχετικά:

Αντίδραση ΝΔ για την εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση Κουφοντίνα
Αντιεξουσιαστές στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 - Διάβασαν κείμενο για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα
Τέσσερις συλλήψεις για τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Αντιεξουσιαστές βανδάλισαν το εκλογικό κέντρο του Τζιτζικώστα για τον Κουφοντίνα
Tags:
άδεια, φυλακή, 17 Νοέμβρη, Άρειος Πάγος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK