00:45 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γιατροί χαρακτήρισαν σήμερα την κατάσταση της υγείας του ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στο «όχι» των δικαστικών αρχών επί του αιτήματος χορήγησης άδειας.

Σε αναστολή της απεργίας πείνας προχωρά ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σύμφωνα με δήλωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα «μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ' Τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η κ. Κούρτοβικ επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Ο καταδικασθείς τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη βρίσκεται σε απεργία πείνας για 21η συνεχόμενη ημέρα. Λαμβάνει μόνο υγρά και ηλεκτρολύτες. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν σήμερα την κατάσταση της υγείας του ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στο «όχι» των δικαστικών αρχών επί του αιτήματος χορήγησης άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αρχές του Βόλου έχουν κατ' αρχήν απορρίψει το αίτημα άδειας, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ιδίως ανάμεσα στα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, ο Άρειος Πάγος έκανε αποδεκτή την αναίρεση της Εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου, κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου για τη μη χορήγηση άδειας.

Κατά την κ. Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να λάβει άδεια, με την εισαγγελέα να επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011.

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά:

Κουφοντίνας: Έχει χάσει 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία λόγω απεργίας πείνας
Το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια θα επανεξεταστεί μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Επιβαρυμένη κρίνουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα
Tags:
φυλακές, απεργία πείνας, άδεια, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK