21:11 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Χαμόγελο του Παιδιού

Αυτοκτονία 14χρονης: Το «Χαμόγελο» είχε ενημερώσει την αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση

© Φωτογραφία : Facebook/Το Χαμόγελο του Παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ανήλικη είχε ιδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα».

Στις αρχές Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη που είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο και είχε ενημερώσει άμεσα την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως σημειώνει για την υπόθεση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στις 9 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Με βάση την αναφορά η 14χρονη είχε ιδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ιδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Στην ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει ότι όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της. 

Υπογραμμίζει πως «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού». 

Στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης έχουν τεθεί το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του «Χαμόγελου».

Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Πέμπτης, η 14χρονη βρέθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μοσχάτο. Επικύρωσε το εισιτήριό της και στη συνέχεια, στάθηκε στην άκρη της αποβάθρας. Η 14χρονη, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντάλλασσε μηνύματα με έναν φίλο της στο κινητό.

Την ώρα που ο συρμός έφθανε στον σταθμό, το κορίτσι βούτηξε στις γραμμές. Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό, με αποτέλεσμα το σώμα του παιδιού να παρασυρθεί θανάσιμα.

Η αστυνομία εκκένωσε τον σταθμό, ενώ στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τη σορό του κοριτσιού.

Όπως αποδείχθηκε, αργότερα, η 14χρονη είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, αφού πάνω της βρέθηκε σημείωμα, το οποίο απευθυνόταν στον 42χρονο.

Tags:
ράγες, κορίτσι, σεξουαλική κακοποίηση, αυτοκτονία, Ελληνική Αστυνομία, ΗΣΑΠ, Χαμόγελο του Παιδιού, Μοσχάτο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK