ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις ελλείψεις που καταγράφηκαν σε εφορευτικές επιτροπές αναφέρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Για μικρά, αναμενόμενα προβλήματα έκανε λόγο η υφυπουργός Εσωτερικών.

Ανακοίνωση για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την ενημέρωση που έχει ο ΔΣΑ από τους Δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και από τους κατά τόπο Εφόρους, μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς.

Το πρόβλημα της μη εμφάνισης μερικών μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, σημειώνεται ακόμη. 

«Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία σε όλες τις κάλπες και σε όλα τα τμήματα είναι υποχρεωτική. Εφιστάται η προσοχή στους δικαστικούς αντιπροσώπους να επισημαίνουν στους εκλογείς την ανωτέρω υποχρέωσή τους να ψηφίζουν σε όλες τις κάλπες και στα δύο εκλογικά τμήματα (Α και Β), όπου αυτά υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Από την πλευρά της, άλλωστε, και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας — Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης, δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

«Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο των τριών περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης. 'Οποια μικρά προβλήματα υπάρχουν τα αντιμετωπίζουμε, όπως και κάθε άλλη φορά, δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό», δήλωσε η υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Είναι μια μέρα που έγινε κάτι πρωτόγνωρο τέσσερις κάλπες στημένες. Παρ'όλα αυτά τα προβλήματα είναι πολύ μικρά, πολύ αναμενόμενα, τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε σε κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε.

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
που ψηφίζω, δημοτικές εκλογές αποτελέσματα, ευρωεκλογές αποτελέσματα, πού ψηφίζω, πώς ψηφίζω, νέα, αποτελέσματα εκλογών, εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, ειδήσεις, ευρωεκλογές, αποτελέσματα, εκλογές, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK