ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα μας (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές). Οι εκλογείς ψηφίζουν σε δύο εκλογικά τμήματα. Πληροφορίες για «λειψές» εφορευτικές επιτροπές.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία «παρόλο που είναι μια πρωτόγνωρη» διαδικασία, δηλώνει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, αναφερόμενος στη σημερινή εκλογική διαδικασία και εν μέσω των προβλημάτων που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σημειωθεί σε εκλογικά τμήματα, λόγω της μη εμφάνισης μελών της εφορευτικής επιτροπής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τα προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές

Ο ίδιος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι η σημερινή διαδικασία είναι πρωτόγνωρη λόγω του ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

«Παρόλα αυτά όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Και όπου χρειάστηκε, λόγω ασθενειών, κωλυμάτων κλπ να αναπληρώσουν κάποιους τους αναπλήρωσαν έγκαιρα ώστε έγκαιρα να ετοιμαστούν και να παραλάβουν τα εκλογικά τμήματα πράγμα που φάνηκε και από την έναρξη της ψηφοφορία σήμερα καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για «το αν βοήθησε την εκλογική διαδικασία το γεγονός ότι υπάρχουν, σε πολλά εκλογικά κέντρα κυρίως αστικά, δύο γραμματείς», ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε: «Βοήθησε πάρα πολύ διότι είναι γνωστό ότι στις εκλογές, αυτό δείχνει η εμπειρία μας από το παρελθόν, δεν παρουσιάζονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Συνήθως ένα ή δύο να παρουσιαστούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρουσιάζονται και περισσότερα».

«Άρα το γεγονός ότι υπήρχαν δύο γραμματείς αναπλήρωσε, σε μεγάλο βαθμό, την έλλειψη των μελών της εφορευτικής επιτροπής. Και όταν κάποιος δεν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όσο και αν τον αναγκάσεις, δεν θα είναι αποδοτικός. Επομένως αυτοί που μένουν και εκτελούν το έργο αυτό, το οποίο είναι υπεύθυνο, αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων και εύχομαι να έχουν καλή δύναμη το βράδυ που είναι το δύσκολο κομμάτι της διαλογής και θα χρειαστεί λίγη υπομονή γιατί είναι πολλές οι διαδικασίες», ανέφερε.

Tags:
Άρειος Πάγος, ειδήσεις, νέα, πώς ψηφίζω, πού ψηφίζω, που ψηφίζω, αποτελέσματα εκλογών, αποτελέσματα, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, περιφερειακές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές 2019, εκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK