00:49 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 10
Βρείτε μας

Το αίτημα για περισσότερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι παρόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με αρκετές πολιτικούς να ανοίγουν τον δρόμο στις υπόλοιπες, για να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Έξι γυναίκες φαίνεται πως θα εκπροσωπήσουν τελικά τη χώρα μας, η καθεμία από τη δική της ιδεολογική σκοπιά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη συμμετοχή της Σοφίας Σακοράφα να κρίνεται ακόμη.

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει σχεδόν ισάξια εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλο αφού τρεις από τις επτά έδρες κατέλαβαν τρεις κυρίες με εμπειρία στην πολιτική.

Πρώτη σε σταυρούς βρέθηκε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία για χρόνια έχει υπηρετήσει το δικηγορικό επάγγελμα, αποτελεί εδώ και χρόνια στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και το 2014 εκλέχθηκε πρώτη φορά ευρωβουλευτής.

Ελίζα Βόζεμπεργκ
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Ελίζα Βόζεμπεργκ

H Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει σπουδάσει οικονομικά και νομικά ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και βουλευτής Ιωαννίνων, και φέτος θα βρεθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Το 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά ευρωβουλευτής ενώ από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι το Μάρτη του 2019, η Μαρία Σπυράκη υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα θα βρεθεί ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Μαρία Σπυράκη
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Η Μαρία Σπυράκη

Η Έλενα Κουντουρά εκλέχθηκε να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπηρέτησε ως υπουργός Πολιτισμού και εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Αθηνών με τους ΑΝΕΛ.

Η Έλενα Κουντουρά
© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
Η Έλενα Κουντουρά

Η Εύα Καϊλή εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2014 με την «Ελιά» και είναι επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και Οικονομικά στο Harvard.

Εύα Καϊλή
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Εύα Καϊλή

Η Σοφία Σακοράφα έχει διαπρέψει στον στίβο τόσο τον αθλητικό όσο και τον πολιτικό. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας το 2007. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βρίσκεται ένα βήμα από την Ευρωβουλή με το ΜέΡΑ25.

Σοφία Σακοράφα
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
Σοφία Σακοράφα
Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
Ελίζα Βόζεμπεργκ, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Σπυράκη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Εύα Καϊλή, Ευρωκοινοβούλιο, Βουλή, γυναίκες, ΜέΡΑ25, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK