12:39 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας και δύο στελεχών της Novartis άσκησε η εισαγγελέας Διαφθοράς για υπερτιμολόγηση φαρμάκου το 2008.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σήμερα η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας και σε βάρος δύο στελεχών της Novartis για υπερτιμολόγηση φαρμάκου της εταιρείας το 2008.

Το επίμαχο σκεύασμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ήταν το «eucreas» για ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη, το οποίο έλαβε αρχική τιμή πώλησης στην Ελλάδα κατά πολύ υψηλότερη από εκείνη που είχε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο κατηγορητήριο, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αναφέρονται σε μεγάλη ζημιά του Δημοσίου από την τιμή του φαρμάκου, που ήταν αυξημένη τουλάχιστον κατά 14 ευρώ.

Σύμφωνα με την κακουργηματική δίωξη, ο αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου και μέλος της Διεύθυνσης Τιμών Φαρμάκου που βεβαίωσε την αυξημένη τιμή του φαρμάκου, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αντιμέτωποι με ηθική αυτουργία από κοινού στην ψευδή βεβαίωση του στελέχους του υπ. Υγείας, είναι και οι δύο υπάλληλοι της Novartis, δηλαδή ο επικεφαλής και μία υπάλληλος του τμήματος Market Access.

Tags:
δίωξη, κακούργημα, φάρμακα, Εισαγγελία Διαφθοράς, Novartis, Ελένη Τουλουπάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK