14:10 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας μετά από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στην ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η πρώτη φορά που η ύλη ανακοινώνεται από τον Μάιο με στόχο, όπως σημειώνεται, «την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών για το νέο σχολικό έτος».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη διδακτέα — εξεταστέα ύλη της Γ΄ημερησίου Λυκείου και Γ' (τριετούς) — Δ' (τετραετούς) εσπερινού ΓΕΛ για το έτος 2019 — 2020.

«Ανακοινώνουμε σήμερα, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, την εξεταστέα ύλη για την Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020. Για να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, το σύνολο της ύλης συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία, ώστε να μπορεί να διδαχθεί με άνεση από τους εκπαιδευτικούς και να εμπεδωθεί αποτελεσματικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια «λελογισμένη αύξηση της ύλης σε ορισμένα μόνον μαθήματα ενώ στα υπόλοιπα η ύλη μένει ως έχει» και ζήτησε για όφελος των παιδιών «να μην υπάρχουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα».

«Εισάγεται νέα αντίληψη στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης. Η εξεταστέα ύλη ακολουθεί τη λογική και τη δομή της Γ’ Λυκείου, όπου τα τρία μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου θα διδάσκονται για 6 ώρες την εβδομάδα —μαζί με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα πεδία», εξήγησε ο υπουργός.

«Η εξεταστέα ύλη που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία», συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά την ύλη των μαθημάτων:

Αρχαία Ελληνικά

Βιολογία

Γραμμικό Σχέδιο

Ελεύθερο Σχέδιο

Θρησκευτικά

Ιστορία

Κοινωνιολογία

Λατινικά

Μαθηματικά

Νέα Ελληνικά

Ξένες Γλώσσες

Οικονομία

Πληροφορική

Φυσική

Χημεία

Tags:
Πανελλαδικές, εξετάσεις, Πανελλήνιες, Πανελλήνιες 2020, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, Υπουργείο Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK