00:37 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις αλλαγές που θα επέλθουν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η παροχή κοινωφελούς εργασίας στις κύριες ποινές, καταργούνται τα πταίσματα ως κατηγορία αξιόποινων πράξεων.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα που θα καταργήσει τον ισχύοντα. Την κατάθεση του νομοσχεδίου είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις αλλαγές που θα επέλθουν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η παροχή κοινωφελούς εργασίας στις κύριες ποινές, καταργούνται τα πταίσματα ως κατηγορία αξιόποινων πράξεων.

Επανακαθορίζονται οι ποινές που επιβάλλονται στην πλειονότητα των ποινικών αδικημάτων (κατά βάση, μειώνεται το πλαίσιο ποινής, αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού των χρηματικών ποινών με μονάδα μέτρησης τις ημερήσιες μονάδες, ενσωματώνεται ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας στις κύριες ποινές, προβλέπεται χωριστά η δήμευση ως παρεπόμενη ποινή και ως μέτρο ασφαλείας κ.λπ.).

Ολόκληρη η αιτιολογική έκθεση με τις αλλαγές ΕΔΩ.

Τα νομοσχέδια με τίτλο «Κύρωση του Ποινικού Κώδικα» και «Κύρωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» θα συζητηθούν την Τετάρτη στις 10:00 στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η πρόσκληση των μελών της διαρκούς επιτροπής αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, ενώ η συνεδρίαση της επιτροπής έχει αναρτηθεί και στο εβδομαδιαίο δελτίο των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Αύριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση των συνεδριάσεων που θα απαιτηθούν στην Ολομέλεια.

Σχετικά:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ποιες αλλαγές αποφασίζει ο Καλογήρου
Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατάθεση, Νομοσχέδιο, Ποινικός Κώδικας, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK