18:31 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Περιμένουμε να δούμε την επίσημη απάντηση στη ρηματική διακοίνωση», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας την αντίδραση της Γερμανίας στη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των αποζημιώσεων.

«Η Γερμανία δεν απάντησε. Σε μια ρηματική διακοίνωση υπάρχει πάντα γραπτή ανακοίνωση», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, σε σχέση με τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρηματική διακοίνωση του ΥΠΕΞ στη Γερμανία για τις πολεμικές επανορθώσεις

Σημειώνεται ότι η Γερμανία απέρριψε το αίτημα των ελληνικών αρχών για αποζημιώσεις, αποστέλλοντας το μήνυμα ότι το ζήτημα έχει ρυθμιστεί εδώ και πολύ καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικό ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει κλείσει εδώ και καιρό

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις από γερμανικής πλευράς, η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ, παρατήρησε ότι «υπάρχουν ανακοινώσεις από το  υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να αναφέρεται ποιος τις κάνει».

«Η εκπρόσωπος της (γερμανικής κυβέρνησης)», συνέχισε, «άφησε το θέμα ανοιχτό λέγοντας ότι υπάρχουν ρηματικές διακοινώσεις στις οποίες απαντάμε και άλλες στις οποίες δεν απαντάμε. Δεν είπε τι θα κάνει στην ελληνική ρηματική διακοίνωση».

«Περιμένουμε να δούμε την επίσημη απάντηση στη ρηματική διακοίνωση. Είναι μια πρώτη αντίδραση της γερμανικής πλευράς χωρίς να έχουμε την επίσημη απάντηση στη συγκεκριμένη ρηματική διακοίνωση, όπως πρέπει», τόνισε, σύμφωνα με τα σημεία των δηλώσεών της που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η ρηματική διακοίνωση περιέχει συμπυκνωμένα τις αποφάσεις της Βουλής, έτσι όπως ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια πριν από περίπου ένα μήνα και στην οποία δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός ότι θα εκτελέσει την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου.

Εμπεριέχονται, τόνισε και όσον αφορά στα κύρια σημεία της ρηματικής διακοίνωσης, συμπυκνωμένα τα ζητήματα των αξιώσεων της ελληνικής πλευράς που αφορούν το κατοχικό δάνειο, πολεμικές αποζημιώσεις στα θύματα και στους απογόνους κυρίως των μαρτυρικών χωριών, τις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι υποδομές της χώρας και βεβαίως το θέμα της πολιτισμικής κληρονομιάς, των μνημείων, καθώς υπήρξαν αρχαιολογικοί θησαυροί οι οποίοι είτε λεηλατήθηκαν είτε αποσπάστηκαν και μεταφέρθηκαν έξω από την Ελλάδα.

Σχετικά:

Τσίπρας: Θα σταλεί άμεσα η ρηματική διακοίνωση στη Γερμανία για τις αποζημιώσεις
Tags:
Γερμανία, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, γερμανικές αποζημιώσεις, Υπουργείο Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK