10:09 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο κλείσιμο του εργοστασίου που παράγει το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» στο Πλατύ Ημαθίας προχωρά η ΔΕΛΤΑ του ομίλου Vivartia. Τι θα γίνει με εργαζομένους και την παραγωγή του προϊόντος.

Τίτλους τέλους ρίχνει το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», κατόπιν απόφασης του ομίλου Vivartia και της ΔΕΛΤΑ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργούσε εδώ και 45 χρόνια.

Η εταιρεία αποδίδει την απόφαση στις «μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού» που εμφανίζει το εργοστάσιο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τους εργαζόμενους του εργοστασίου, η εταιρεία θα εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που περιλαμβάνει επιπλέον αποζημίωση 70% πέραν των όσων προβλέπει η εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο Sputnik. Επιπλέον, θα γίνουν προσπάθειες να απορροφηθεί ένας αριθμός εργαζομένων, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.

Όσο για το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», που παραγόταν στο εργοστάσιο, «η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη». Παράλληλα, θα εξετάσει το τι μέλλει γενέσθαι στα επόμενα επενδυτικά πλάνα.

«Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ας σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει την αγορά στο γάλα «συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς» με «νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής».

Tags:
γάλα, εταιρεία, κλείσιμο, εργοστάσιο, εργαζόμενοι, Vivartia, ΔΕΛΤΑ, Ημαθία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK