ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι «μόνο ένας σταθμός στην πορεία κάθε νέου και νέας» τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών 2019.

Ευχές για «καλή επιτυχία» έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019, με δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

«Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες που από σήμερα διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου καλή επιτυχία», αναφέρει η δήλωση του κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι «μόνο ένας σταθμός» και ασχέτως του αποτελέσματος, στην εκπαιδευτική διαδρομή «υπάρχουν μόνο νικητές».

«Ασχέτως του αποτελέσματος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι πως στην πολύχρονη διαδρομή των νέων μας στην εκπαίδευση, με συνοδοιπόρους γονείς και εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μόνο νικητές. Η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε αυτόν τον αγώνα», τονίζεται.

Παράλληλα, στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που έχει λάβει στην τετραετία η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. «Υπερασπιστήκαμε τον δημόσιο χαρακτήρα της, προάγοντας ταυτόχρονα ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό περιβάλλον μάθησης», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Προσθέτει ότι την τριετία 2016 – 2018, η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες του υπ. Παιδείας, φτάνοντας το 2,88% του ΑΠΕ, προχώρησε στον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών (4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και προκήρυξη 10.500 θέσεων στην Γενική και την Επαγγελματική Εκπαίδευση), θεσμοθέτησε τη δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση και τον ενιαίο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού, καθώς και το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» με πλήρη δικαιώματα για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, διευρύνθηκε η πρόσβαση των αποφοίτων ΕΠΑΛ στα πανεπιστήμια, αναβαθμίστηκε η Ειδική Αγωγή, η Γ’ Τάξη του Λυκείου και του απολυτηρίου, ενώ δόθηκε ελεύθερη πρόσβαση σε μέρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αναμορφώθηκε, επίσης, το Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ με τη νέα αρχιτεκτονική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο δημιουργούνται νέα τμήματα, διετή προγράμματα σπουδών για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ, επιπλέον 1.000 θέσεις διδακτικού προσωπικού και ακόμη 1.500 θέσεις για νέους επιστήμονες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον αριθμό των εισακτέων, τονίζοντας ότι φέτος θα αγγίξει τις 78.335 θέσεις, ήτοι 3.643 περισσότερες σε σχέση με πέρσι.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να συμμετάσχουν «με αυτοπεποίθηση και ενάργεια».

«Εύχομαι στο τέλος αυτής της πορείας, να βρουν εαυτούς και εαυτές ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των ονείρων τους, κρατώντας όμως υπόψιν τους ότι αυτή η μάχη δεν είναι καθοριστική ολόκληρης της ζωής τους. Καλή επιτυχία», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας.

Tags:
πανεπιστήμια, τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκπαίδευση, φοιτητές, μαθητές, εξετάσεις, Πανελλήνιες 2019, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK