ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ανάσα πριν το άνοιγμα βρίσκεται το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, ωστόσο φαίνεται πως ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται με τη μορφή γκράφιτι και βανδαλισμών.

Στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών που βρίσκεται στη Ιερά Οδό θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου θα βρεθεί στο τέμενος στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθεί την εξέλιξη του έργου, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα ανοίξει τις πόρτες του.

Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του το τέμενος έχει δεχτεί αρκετά «πυρά» από αγνώστους.

Τον τελευταίο καιρό, βάνδαλοι, σύμφωνα με το kathimerini.gr που δημοσιεύει φωτογραφίες από τον χώρο, έχουν γράψει συνθήματα επτά φορές, ζητώντας να μην λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας.

Βανδαλισμοί στο τέμενος της Αθήνας
Βανδαλισμοί στο τέμενος της Αθήνας

Το τέμενος της Αθήνας ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από 13 χρόνια, με την αρχική ιδέα να έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα.

Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται
© Φωτογραφία : Πηγή: Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος

Το έργο είχε μπει στον πάγο κυρίως λόγο δικαστικών διαμαχών, αναθεωρήσεις νόμων και λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής είχε αναφέρει στο Sputnik πως στην αρχή θα υπάρξει μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας και αυτό θα γίνει γιατί το ελληνικό κράτος δεν έχει λειτουργήσει ξανά κανέναν χώρο προσευχής, για καμία θρησκευτική κοινότητα

Tags:
Κώστας Γαβρόγλου, Αθήνα, βανδαλισμοί, τέμενος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK