19:18 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υποψήφιοι του γενικού λυκείου κλήθηκαν σήμερα να παρουσιάσουν σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Στο μάθημα της Άλγεβρας εξετάζονται το Σάββατο οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα, καθώς προηγήθηκαν τα Νέα Ελληνικά την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι, σήμερα στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Βάση των θεμάτων ήταν απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Tags:
Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες, μάθημα, υποψήφιοι, μαθητές, ΕΠΑΛ, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλαδικές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK