04:53 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Χειρόφρενο» στις εξετάσεις τραβούν τα ιδιωτικά κέντρα τόσο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση όσο και για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Απεργία διαρκείας από σήμερα για τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν οποιαδήποτε εξέταση, τόσο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση όσο και για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται  για τις επιστροφές που τους επιβάλλονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που όπως αναφέρουν τους έχει κοστίσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για το 2018. 

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφασίστηκε με επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Το πιο βασικό πρόβλημα τους είναι το clawback, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το protothema.gr.

Ειδικότερα πρόκειται για το ποσοστό περικοπής υπέρβασης των δαπανών, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το οποίο μεσοσταθμικά ανέρχεται στο 24%, ενώ οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κυμαίνονται μεταξύ  20% και 70% ενώ υπερβαίνουν πλέον το 45% μεσοσταθμικά. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν το clawback αντί να μειώνεται αυξάνεται διαρκώς – από 11% το 2016, σε 17% το 2017 και 24% το 2018.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK