Επέτειος μνήμης σήμερα για τη σφαγή στο Δίστομο καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, εκτελώντας άντρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά ακόμη και βρέφη.
Στις 10 Ιουνίου 1944, τα γερμανικά στρατεύματα ξεκίνησαν από τη Λιβαδειά για να εντοπίσουν Έλληνες αντάρτες. Ακολούθησε συμπλοκή στο χωριό Στείρι όπου αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα με τους Γερμανούς να υποχρεώνονται σε οπισθοχώρηση.
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής επιστρέφοντας στο Δίστομο εκτέλεσαν σε αντίποινα 218 κατοίκους κάθε ηλικίας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται εκδηλώσεις στο Δίστομο στη μνήμη των θυμάτων.
Εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έδωσαν το «παρών» στην τελετή, καταθέτοντας στεφάνια, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης εκ μέρους της Βουλής και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)