17:58 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Τουρίστες

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα: Συνιστά προσοχή για πυρκαγιές και κουνούπια

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ταϊλάνδη, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Για τις συχνές απεργίες και κινητοποιήσεις, τα κουνούπια, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πυρκαγιές, αλλά και την άσεμνη συμπεριφορά λόγω αλκοόλ, προειδοποιεί τους Βρετανούς που επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές τους, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την The Sun, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για τους ταξιδιώτες σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία. 

Το υπουργείο υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά και το πρόσφατο πολύνεκρο χτύπημα στη Σρι Λάνκα και κάνοντας μνεία ειδικότερα στην περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι πιθανότητες για επίθεση αυξάνονται, λόγω της απειλής «ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων». «Πιθανή» θεωρεί μια τρομοκρατική επίθεση και στην Ισπανία. 

Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους επισκέπτες και των τριών χωρών για την επικινδυνότητα των διαδηλώσεων, στη διάρκεια των οποίων ενδέχεται να ξεσπάσουν επεισόδια.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ειδικότερα, το υπουργείο, στην ταξιδιωτική του οδηγία, εφιστά την προσοχή των ταξιδιωτών για τις συνεχόμενες απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις οποίες συνιστά να αποφεύγουν οι τουρίστες. 

Παράλληλα, κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» και για τα κουνούπια και τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καλώντας τους Βρετανούς τουρίστες να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, όταν βρίσκονται έξω. 

Μάλιστα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους ταξιδιώτες να μην το παρακάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ, προειδοποιώντας ότι η αστυνομία δεν θα δεχθεί αγενή συμπεριφορά και τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν πρόστιμο ή ακόμη και ποινή προφυλάκισης για άσεμνη συμπεριφορά. 

Παράλληλα, τονίζει ότι είναι πιθανά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περίοδο του καλοκαιριού, όπως οι πυρκαγιές.

Για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί». 

Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας υπενθυμίζει τους Βρετανούς ότι στην Ελλάδα βρίσκονται σε ισχύ τα capital controls.

Τέλος, το υπουργείο προειδοποιεί τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη για περιοχές που δεν πρέπει να πλησιάσουν, όπως επίσης και για τον ιό Ζίκα. 

Tags:
αλκοόλ, τρομοκρατική επίθεση, διαδηλώσεις, πορείες, Ιός του Δυτικού Νείλου, πυρκαγιές, κουνούπια, Ελλάδα, Βρετανία, ταξιδιωτική οδηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK