11:56 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το ΑΠΘ.

Διέρρηξαν και βανδάλισαν την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σοβαρές ζημιές φαίνεται πως προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο άγνωστοι που εισέβαλαν μετά από διάρρηξη στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άδειους πυροσβεστήρες, συνθήματα στους τοίχους και υπολείμματα από χρήση ναρκωτικών είδαν μπροστά στους οι καθηγητές και οι υπάλληλοι της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή κάποιοι διέρρηξαν μια εξωτερική πόρτα της Πολυτεχνικής Σχολής και έκαναν πολλές ζημιές, που δεν έχουν εκτιμηθεί πλήρως ακόμη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση αυτών των περιστατικών που, όπως ανέφερε, έχουν ως αποτέλεσμα να πληρώνει τις ζημιές ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο κ. Κατσιφαράκης επίσης σημείωσε πως οι άδειοι πυροσβεστήρες δημιουργούν ζήτημα γύρω από την πυρασφάλεια του κτιρίου ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον κόπο των συνεργείων καθαριότητας που έσπευσαν να καθαρίσουν τον χώρο πριν τις εξετάσεις.

«Στόχο είχαν να εμποδίσουν τη φύλαξη της Σχολής και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, αδιαφορώντας για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και την περιουσία του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας τη χρήση ναρκωτικών —βρέθηκαν υπολείμματα χρήσης σε κάποια σημεία», ανέφερε σχολιάζοντας τα συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους.

Ο κ. Κατσιφαράκης έκανε γνωστό πως το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν στο χώρο δύο εκδηλώσεις με συμμετοχή φοιτητών, οι οποίες τελείωσαν περίπου στις 10 το βράδυ ενώ εκτίμησε ότι ακόμα κι αν οι δράστες είναι φοιτητές, έχουν πιθανότατα μικρή σχέση με την Πολυτεχνική Σχολή.

«Σε κάθε περίπτωση, έχουν απέναντί τους, εκτός από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τη συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας», σχολίασε.

Σχετικά:

Νέα εισβολή φοιτητών του ΑΠΘ, ακυρώθηκε το ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπρυτάνεων
Εισαγγελική παρέμβαση για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ
Καταγγελίες ότι καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή - Κινδύνευσε να πέσει από τον 7ο όροφο, απαντά το ΑΠΘ
Εισβολή φοιτητών στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ
Επτά συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ
Συλλήψεις για ναρκωτικά σε επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ
Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά γύρω από το ΑΠΘ
Tags:
ναρκωτικά, φοιτητές, Πανεπιστήμιο, βανδαλισμοί, διάρρηξη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK