21:12 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
0 02
Βρείτε μας

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμπροσευχήθηκε τη Δευτέρα στο Φανάρι με τον επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιο, στον μέγα εσπερινό των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συμπροσευχήθηκε τη Δευτέρα με τον επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιο, στο Φανάρι, σύμφωνα με το μήνυμα του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στο Facebook.

Ο Ιερώνυμος έφτασε τη Δευτέρα στην κατοικία του πατριάρχη Κωνσταντινούπολης με αφορμή τα ονομαστήρια του Βαρθολομαίου. Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευσαν πλήθος μητροπολιτών.

Κατά την άφιξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι «ερχόμαστε σήμερα, με την ευκαιρία της εορτής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας, να του ευχηθούμε να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του».

Το απόγευμα, ο αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του παρέστησαν στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό για την αυριανή εορτή μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

«Παρίστανται συμπροσευχόμενοι οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, πλήθος Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών, και πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό», σημειώνει η ανακοίνωση από το Φανάρι.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Επιφάνιος προσέφερε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ένα αναμνηστικό αρχιερατικό εγκόλπιο από την ενθρόνισή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Επιφάνιο
© Φωτογραφία : Romfea
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Επιφάνιο
Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
Tags:
προσευχή, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Επιφάνιος, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK