09:58 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Ελλάδα θα είναι ένα από τους πιθανούς αγοραστές των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin, όπως εκτιμά ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Τους δυνητικούς αγοραστές των μαχητικών αεροσκαφών F-35 «δείχνει» μιλώντας στο πρακτορείο Reuters o αντιναυάρχος Ματίας Γουίντερ, επικεφαλής του Γραφείου του Πενταγώνου.

Μάλιστα, όπως εκτιμά και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές του συγκεκριμένου αεροσκάφους από τις ΗΠΑ.

«Οι μελλοντικοί πιθανοί πελάτες περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Πολωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αγορές εκτιμά το Πεντάγωνο πως θα αυξηθούν μετά τη συμφωνία που σύναψε πρόσφατα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin για έκπτωση 8,8% στη μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμή αγοράς.

Το Πεντάγωνο έκανε γνωστό η συμφωνία θα είναι αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα αφορά 478 αεροσκάφη F-35.

Είναι προκαταρκτική και μια τελική συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί τον Αύγουστο για την 12η παρτίδα των μαχητικών, που θα είναι από τα πιο ακριβά αεροσκάφη που παρήχθησαν ποτέ.

Η νέα τιμολόγηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους ξένους πελάτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των F-35 με τα στελέχη της Lockheed Martin να δηλώνουν ότι οποιαδήποτε χώρα που έχει αγοράσει F-16, το «πρόγονο» του F-35, είναι δυνητικός πελάτης.

Οι πωλήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών όπως αυτές των F-3,5 θεωρούνται συμφωνίες μεταξύ κυβερνήσεων, στις οποίες το Πεντάγωνο ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ της αμυντικής βιομηχανίας και μιας ξένης κυβέρνησης.

Tags:
αγορά, ΗΠΑ, Ελλάδα, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK