03:59 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε «fake news» δημοσίευμα σχετικά με μετατάξεις υπαλλήλων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για «ρουσφέτια» καθώς είχαν δρομολογηθεί από το 2013.

Για «fake news» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το υπ. Παιδείας, με αφορμή δημοσίευμα για 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο τονίζει πως οι μετατάξεις αφορούν αιτήσεις εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν το 2013, μετά από αιτήματα συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του υπουργείου και έχουν υλοποιηθεί σταδιακά από το 2015. Παράλληλα κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι δεν ζήτησαν πληροφόρηση από το υπουργείο και τους εργαζομένους.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, φέρεται να μετέταξε 70 εκπαιδευτικούς. Το protothema.gr δημοσιεύει και το σχετικό ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του κ. Γαβρόγλου και έχει ημερομηνία 7 Ιουνίου.

«Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news. Σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που αναπαράγεται και σε άλλες ιστοσελίδες ανακαλύπτει "προεκλογικά ρουσφέτια Γαβρόγλου με 70 μετατάξεις". Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013», σημειώνει το υπ. Παιδείας», σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην απάντησή του και προσθέτει:

«Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της "μνημονιακής αδιοριστίας" που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τα δήθεν "προεκλογικά ρουσφέτια", δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του υπουργείου για την επίσπευση των μετατάξεων.

«Όλα αυτά οι συντάκτες των δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν εάν, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητούσαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφόρηση για το θέμα. Είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών - κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Tags:
δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι, δημοσίευμα, διορισμοί, Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK