17:42 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Παραγωγή πατάτας

Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες στην Άρτα από το χαλάζι

CC0 / pixabay
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στους αγρότες στην Άρτα η σύντομη χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε σήμερα αλλά ήταν αρκετή για να καταστρέψει τις καλλιέργειες τους.

Ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή ορισμένων καλλιεργειών προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε σήμερα στον κάμπο της Άρτας.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Άρτας σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Οι πιο πολλές ζημιές έχουν σημειωθεί στις περιοχές Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες.

Ο δήμαρχος 'Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννη που επισκέπτεται τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές ζήτησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  την άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή του κάμπου της 'Αρτας.

Σκοπός της επίσκεψης να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.

«Αυτό που ζητάμε είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι εκτός από την φετινή συγκομιδή θα πληγεί σημαντικά και η συγκομιδή της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα στο ακτινίδιο, αλλά και στο καλαμπόκι και στα ροδάκινα. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της 'Αρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία, όπως η τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά:

Πού αναμένεται να πέσει χαλάζι τις επόμενες ώρες
Tags:
καταστροφή, Άρτα, αποζημίωση, καλλιέργεια, ζημιές, χαλάζι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK