02:30 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα για τα διαγνωστικά κέντρα τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω απεργίας διαρκείας. Είχε προηγηθεί συνάντηση χτες με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Αποφασίζεται σήμερα τι θα γίνει με τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας τα οποία παραμένουν κλειστά τις τελευταίες ημέρες λόγω απεργίας διαρκείας.

Σήμερα, Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων αναμένεται να λάβουν απόφαση για το εάν οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, όπως μετέδωσε το ert.gr.

Στην απόφασή τους θα συνεκτιμήσουν τις προτάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού καθώς και τη δέσμευσή του για πρόσθετο κονδύλι 30 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τα διαγνωστικά κέντρα.

Την Τρίτη, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό που σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ήταν σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Παρουσιάσαμε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Ξανθός.

Το υπουργείο φέρεται να πρότεινε ανακατανομή του clawback για το 2018, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του περασμένου έτους μιας και γι' αυτό θα απαιτούταν νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή που έχει διαλυθεί οδεύοντας προς τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι ο κ. Ξανθός αναγνώρισε το πρόβλημα, ενώ έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συζήτηση», εκτιμώντας ότι παρά το πρόβλημα με τη Βουλή «μπορούν να γίνουν από τώρα κάποιες κινήσεις».

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση τα εργαστήρια θα λειτουργούν σήμερα από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 για να δίνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Tags:
διαγνωστικά κέντρα, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, Υπουργείο Υγείας, Γιώργος Πατούλης, Ανδρέας Ξανθός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK